Reizen met Smaak - Italie Vakanties

9-daagse Autorondreis Abruzzen en Molise

Dag 1-3:

U vliegt naar Rome Fiumincino, waar op de luchthaven uw huurauto gereed staat. De rondreis start in het noorden van de Abruzzen, in Civitella del Tronto, een prachtig Middeleeuws dorp op 650 meter hoogte. Het uitzicht reikt van het Gran Sasso-bergmassief tot aan de Middellandse Zee. De Middeleeuwse architectuur is nog grotendeels in tact, u vindt er Romaans-gotische kerken en fraaie herenhuizen uit de Renaissance. Boven het dorp ligt een imposant fort, in de 16e-eeuw gebouwd door de Bourbons, de toenmalige heersers.

Overnachting: Hotel Zunica.

Dag 3-6

Vandaag reist u naar de Molise - een stevige rit, maar eenmaal aangekomen in de Masseria Grande zult u ervaren dat het de reis meer dan waard is. Op het prachtige landgoed van de familie Moccia, omringd door wijn- en olijfgaarden, kunt u genieten van de keuken, het zwembad en de ongerepte omgeving. Op een half uur rijden ligt de kust met mooie stranden en de karakteristieke "trabocchi": houten stellages voor de visvangst. Het havenstadje Termoli heeft een Middeleeuws centrum, met o.a. de 12e eeuwse kathedraal en het Castello Svevo. U kunt de boot nemen naar de Tremiti Eilanden, een aanrader voor een daguitstapje. Ook de oude regiohoofdstad Campobasso, op 700 m. hoogte en omgeven door Apennijnen, is een bezoek waard.

Overnachting: Masseria Grande.

Dag 6-9

De laatste 3 nachten verblijft u in het hart van de Abruzzen. U logeert in Rifugio della Rocca, een gerestaureerde burcht op ruim 1400 meter hoogte, met een adembenemend uitzicht over het omringende landschap en het besneeuwde Gran Sasso-massief. U kunt er prachtige wandelingen maken of authentieke Middeleeuwse dorpen bezoeken zoals Calascio, Navella en Castelvecchio. De provinciehoofdstad l'Aquila ligt op 1 uur rijden. Nadat in de 20e eeuw veel bewoners wegtrokken naar de steden en het gebied in vergetelheid dreigde te raken, zijn er de laatste jaren initiatieven ontplooid om het cultuurgoed te behouden, o.a. door oude dorpen en burchten te restaureren en geschikt te maken voor het toerisme; ook de Rifugio della Rocca is uit zo'n initiatief ontstaan. U verblijft er o.b.v. halfpension; na een enerverende dag kunt u 's avonds de echte Abruzzese keuken proeven - wijn van het huis is voor Fundadore-gasten inbegrepen.

Overnachting: Rifugio della Rocca.

Op dag 9 rijdt u naar de luchthaven Rome Fiumincino voor het inleveren van de huurauto en uw retourvlucht.

Rifugio della Rocca

Ligging

In het hart van de Abruzzen, ten zuiden van het Gran Sasso-massief, ligt de burcht Rocca Calascio (op anderhalf uur rijden van L'Aquila). De locatie, op een bergtop van ruim 1450 meter hoogte boven het dorp Calascio, biedt een adembenemend uitzicht over het omringende landschap en de besneeuwde toppen van de Gran Sasso. De burcht stamt uit de Middeleeuwen en behoorde aan aristocratische landheren zoals de families Colonna, Piccolomini en Medici. In de 15e-eeuw was Calascio een welvarend dorp, dankzij de schapenteelt en wolproductie voor de Medici's.
 
Rocca Calascio raakte in vergetelheid, totdat zich er een paar jaar geleden nieuwe eigenaren vestigden, een jonge familie uit Rome, die de burcht geleidelijk aan weer bewoonbaar maakte en nu kamers als gastenverblijf (rifugio) aanbiedt.
 
De kamers bevinden zich in een aantal gerestaureerde huizen en zijn betrekkelijk sober, maar wel met zorg ingericht, voorzien van vloerverwarming, antieke meubels en royale badkamers. In het restaurant kunt u de heerlijke lokale keuken proeven; voor Fundadore gasten is in de halfpensionprijs huiswijn bij het diner inbegrepen. Tevens is er voor de gasten een gezamenlijke zitkamer. Buiten zijn er verschillende zitjes.
 
Rifugio della Rocca is een prachtige locatie voor rustzoekers, natuurliefhebbers en wandelaars. Alleen tijdens de piek van het Italiaanse hoogseizoen, de tweede en derde week van augustus, kan het hier drukker zijn dan in de andere periodes. Ver van het massatoerisme vindt u hier een onbedorven landschap; in authentieke bergdorpen zoals Calascio, Navella en Castelvecchio lijkt de tijd te hebben stilgestaan.
 

Faciliteiten

Restaurant, wifi, fietsen mogelijk, wandelen mogelijk, honden welkom, kooklessen, roomservice, receptie, bar, creditcard, pinnen mogelijk, duurzaam, fohn, kinderbed, wasmachine.

Hotel Zunica

Ligging

Hotel met sfeer en traditie in Civitella del Tronto, 1 van de mooiste authentieke burchtstadjes van de Abruzzen.

Civitella ligt op 650 meter hoogte en het uitzicht reikt van het Gran Sasso-bergmassief tot aan de Middellandse Zee. De architectuur uit de 14e- en 15e -eeuw bleef grotendeels intact, u vindt er Romaans/gotische kerken en fraaie herenhuizen uit de Renaissance. Boven het dorp ligt een imposant fort, in de 16e eeuw gebouwd door de Bourbons, de toenmalige heersers.

In het centrum van Civitella ligt Hotel Zunica; gevestigd in een mooi pand dat dateert uit 1600. Het hotel werd in 1880 geopend en sindsdien gerund door familie Zunica. Het interieur is wat ouderwets, maar netjes en verzorgd. U logeert in een goed ingerichte kamer.

Een speciale vermelding verdient het restaurant, dat meermalen is onderscheiden om de uitstekende Abruzzese keuken en wijnen.

Faciliteiten

Restaurant, wifi, terras, tennis, honden welkom, lift, tafeltennis, kooklessen, kluis, roomservice, niet roken, receptie, bar, creditcard, pinnen mogelijk, duurzaam, fohn, kinderbed, minibar, telefoon, tv, koelkast, bushalte, strand < 20 km.

Masseria Grande

Ligging

Het landgoed Masseria Grande is sinds de 18e eeuw eigendom van de familie Moccia. Bij aankomst zult u getroffen worden door de rust en de prachtige ligging, omgeven door wijn- en olijfgaarden. Hier wordt u met zorg en aandacht ontvangen door gastheer Elio Moccia.

Het landgoed biedt alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf, zoals een zwembad, terras met panoramisch uitzicht en een uitstekend restaurant, waar u wijnen van het eigen terrein kunt proeven.

Op een half uur rijden ligt de kust met mooie stranden en de karakteristieke "trabocchi": houten stellages voor de visvangst. Termoli heeft een Middeleeuws centrum, met o.a. de 12e eeuwse kathedraal en het Castello Svevo. Vanuit de haven vertrekken de boten naar de Tremiti Eilanden, een aanrader voor een daguitstapje (bij de Masseria Grande helpt men u graag met info en boottijden). Ook de oude regiohoofdstad Campobasso, op 700 m. hoogte en omgeven door Apennijnen, is een bezoek waard.

Faciliteiten

Zwembad, restaurant, wifi, airco, parkeren, fietsen mogelijk, kluis, bar, minibar, telefoon, tv.
Rifugio-della-Rocca,Masseria-Grande,Hotel-Zunica
abruzzo

Abruzzen

In het hart van de Appenijnen ligt 'Abbruzzo', één van de mooiste en ruigste streken van Italië. Reizen naar de Abruzzen levert u brandschone stranden en betoverende mooi en onaangetaste bergdorpen. Daarnaast zijn oude cultuurstadjes zoals Sulmona, Scanno, Pescocostanzo en l'Aquila meer dan de moeite waard voor een bezoek tijdens uw reis door de Abruzzen.

In de adembenemende natuurparken wordt de bijzonder rijke bergflora en -fauna van de regio beschermd. Het 40.000 ha. grote 'Parco Nazionale Abruzzo' is de trots van de Abruzzezen. Hier leeft zelfs nog een populatie bruine beren.

Culinair kunt u hier ook goed genieten. De keuken is lekker maar scherp. Alle gerechten, behalve de toetjes, worden met fijngemalen 'peperoncino' gekruid. Neem daar een glaasje Montepulciano d'Abruzzo wijn bij en u voelt zich helemaal thuis in deze regio!

U kunt reizen naar de Abruzzen prima combineren met Latium, de Marche en Umbrië.

molise

Molise

Deze kleine regio maakte tot 1963 met de Abruzzen deel uit van de regio "Abruzzen en Molise", maar werd daarna een afzonderlijk gewest.

Het ligt centraal in Zuid-Italie en grenst aan de Abruzzen in het noorden, Apulië in het zuiden, Campanië en Latium in het westen. U reist naar een ongerept deel van Italië, nog niet door het toerisme aangetast. Aan de kust vindt u prachtige stranden, afgewisseld met "trabocchi": houten stellages waarmee al eeuwenlang vis wordt gevangen. Vanuit Termoli vertrekken de boten naar de Tremiti Eilanden, populair bij de Italianen en de enige toeristisch ontwikkelde plek in de regio.

In het binnenland strekken glooiende heuvels en olijfgaarden zich uit tot de bossen en bergketens van de Apennijnen. De Middeleeuwse provinciehoofdstad Campobasso ligt op 700 m. hoogte. Ook kunt u sporen tegenkomen van Romeinse nederzettingen, want de Via Appia naar de belangrijke haven Brindisi liep door de Molise.

De keuken lijkt veel op die van het buurgewest Abruzzzen, met pittige gerechten door het gebruik van "peperoncini". Een lokale specialiteit is pasta, geserveerd met een saus van lamsvlees, pepertjes en bestrooid met pecorino.

Hier is Zuid-Italië nog zichzelf! De Molise is een perfecte bestemming als u rust en het authentieke Italië zoekt. U kunt reizen naar Molise prima combineren met de Abruzzen, Campanië en Apulië.

Inclusief

- 5 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- 3 overnachtingen o.b.v. halfpension (Rifugio della Rocca)
- retourvlucht Rome Fiumincino v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 8 etmalen autohuur categorie B, lees hier de autohuur voorwaarden


Bijkomende kosten

- niet genoemde maaltijden
- eventuele reis- en/ of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)
- eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden


Maatwerk

Vraag een reisvoorstel op maat aan als u:
- de reis wilt aanpassen en/ of uitbreiden
- de reis met eigen vervoer witl maken
- vanaf een andere luchthaven of met een andere maatschappij wilt vliegen
- met kinderen reist of in een andere kamer wilt verblijven dan is aangegeven
- de reisduur wilt verkorten of verlengen
Met deze Fly-drive laten wij u een prachtig en nog onontdekt deel van Italie ontdekken: de regio's Abruzzen en Molise. "Abruzzo" zoals de Italianen zeggen, ligt in het hart van Italië. U vindt er 3.000 m. hoge Apennijnen-toppen, bergdorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, maar ook mooie stranden en cultuurstadjes zoals Sulmona, Scanno, Pescocostanzo en l'Aquila. Natuurliefhebbers zullen hun hart ophalen aan de unieke bergflora en fauna in de natuurparken.

De kleine regio Molise maakte tot 1963 met de Abruzzen deel uit van de regio "Abruzzen en Molise", maar werd daarna een afzonderlijk gewest. Het grenst aan de Abruzzen in het noorden, Apulië in het zuiden, Campanië en Latium in het westen. Liefhebbers van rust en het echte, authentieke Italië zullen er hun hart ophalen.

Route:

1e dag: Luchthaven Rome Fiumicino - Civitella del Tronto, Hotel Zunica, 240km
2e dag: Civitella del Tronto, Hotel Zunica
3e dag: Civitella del Tronto, Hotel Zunica - Montecilfone, Masseria Grande, 200km
4e dag: Montecilfone, Masseria Grande
5e dag: Montecilfone, Masseria Grande
6e dag: Montecilfone, Masseria Grande - Rocca Calascio, Rifugio della Rocca, 195km
7e dag: Rocca Calascio, Rifugio della Rocca
8e dag: Rocca Calascio, Rifugio della Rocca
9e dag: Rocca Calascio, Rifugio della Rocca - Luchthaven Rome Fiumicino, 190km

Inclusief

- 5 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- 3 overnachtingen o.b.v. halfpension (Rifugio della Rocca)
- retourvlucht Rome Fiumcino v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 8 etmalen autohuur categorie B, lees hier de autohuur voorwaarden

Maatwerk

Uiteraard is een aanpassing of verlenging van de reis of het vervoer altijd mogelijk. Vraag hiervoor een reisvoorstel op maat aan.
Absoluut de moeite waard. De Abruzzen is een indrukwekkende en bijna on-Italiaans aandoende regio. Amper toeristen, zeer vriendelijke Italianen, heerlijk eten en een woeste en ongerepte natuur. Bovendien drie perfecte locaties om de regio te ontdekken.
— Karin, Den Haag
De Abruzzen is (volgens ons) 1 van de mooiste provincies van Italië. Je hebt strand, sneeuw, bossen, maar ook een rotslandschap. Verder leuke dorpjes en steden en heerlijke lokale producten.
— Fam. Kerckhoffs, Veldhoven
Leuk, en een beetje spannend ook wel. Je weet nooit waar je op het volgende adres in terechtkomt.
— W. Marsé, Ridderkerk
De Abruzzen waren voor ons weer eens genieten van echt Italie. De authenciteit, de geweldige Nationale Parken, oude heuveltopdorpjes, de keuken. Een aanrader. En, nog weinig platgelopen. Heerlijk rustig.
— A. Heijer, Horst
Prima combinatie van locaties en accomodaties. Schitterende landschappen in de Abruzzen.
— Vic Willems, Schin op Geul
Een aanrader voor wie van tochten te voet of per auto door berglandschappen houdt. Beste tijd is 1e helft juni als de bergweiden en hellingen uitbundig bloeien. Ook de rust en de bezoeken aan de tegen de rotsen gekleefde dorpjes zijn weldadig.
— J.L. Lokker, Ouddorp
Verassend mooie ongerepte streek. Je kan er zalig wandelen in het hooggebergte. Stokoude dorpjes verkennen waar de bevolking je ontvangt als koningen. Je kan er zóveel doen. De dagen waren echt tekort. 
— Katrien, Oostkamp
Zeer gewaardeerd, landschap mooi maar niet spectaculair, vertoont overeenkomsten met Umbrie, aardige oude stadjes, niet toeristisch, mooie wandelingen mogelijk.
— Ernst Jansen, Bleiswijk
Een schitterende rondreis met goede hotels, de omgeving bij alle drie de hotels is zeer verschillend en je ziet dus ook alle verschillende kanten van de Abruzzen, de mensen van de hotels zijn erg vriendelijk en proberen je zo goed mogelijk in het Engels te helpen. 
— Marijke, Haarlem

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie