Fly drive Apulië

Italië behoort tot één van de populairste vakantielanden in Europa, waar elk jaar weer duizenden Nederlanders naar toe trekken. Terecht natuurlijk, want Italië vormt met het prachtige weer in de zomer een fantastisch vakantieland. Het land staat bekend om de cultuur, de natuur en uiteraard de Italiaanse keuken. In het zuidoosten van Italië ligt de regio Apulië, die in het Italiaans Puglia wordt genoemd. De regio Apulië omvat een groot deel van het Zuidoosten van Italië en bevat een zestal provincies. Een fly drive vakantie naar Apulië biedt dan ook legio mogelijkheden om uzelf te vermaken, ontspannen of amuseren. Wij kunnen een aanbieding op maat maken voor al uw fly drive vakanties naar Italië. Dan boeken wij de hotels en de huurauto voor u, zodat u zelfstandig de regio kunt ontdekken.

Over Apulië

De regio Apulië beslaat de hak van de Italiaanse laars en ligt aan de Adriatische zee en de Ionische zee. De kuststrook ligt bijna geheel aan de oostelijke kant van Italië, oftewel aan de Albanese kant. Apulië heeft ruim 4 miljoen inwoners en de hoofdstad is Bari met 330.000 inwoners. Bari is naast de hoofdstad ook nog één van de belangrijkste havensteden van de Adriatische Zee, met veel veerdiensten en cruiseschepen die er aanleggen. 

Apulië is bekend als dé olijvenstreek, waar veel olijven worden verbouwd en olijfolie wordt geproduceerd. Het zuidelijke gedeelte van Apulië staat dan weer bekend om de wijnbouw en geldt als één van de belangrijkste wijnstreken van Italië. Apulië kent een schiereiland in de Adriatische Zee met enkele befaamde badplaatsen als Vieste, Peschici en Mattinata. Het binnenland van Apulië is voorzien van veel dichte bossen een is ook verklaard tot Nationaal Park.

In het zuidwesten van Apulië ligt de plaats Alberobello. Deze plaats is wereldberoemd vanwege de zogenaamde trulli. Trulli zijn kleine witte ronde huisjes met een kegelvormig dak. De huisjes stammen uit de 16e eeuw en zijn gemaakt met kalk, zodat ze snel af te breken waren. Op deze manier kon men onder de belasting uit komen. In Alberobello zijn nog ruim 1000 van deze huisjes te vinden en ze staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Bezienswaardigheden bij een fly drive in Apulië

De enorme verscheidenheid van de regio Apulië, maakt het een ideaal gebied voor een fly drive vakantie. Omdat u per vliegtuig aankomt kunt u uitgerust aan uw vakantie beginnen. U kunt uw huurauto op het vliegveld ophalen en de regio gaan ontdekken. U kunt er badplaatsen bezoeken, maar ook de natuur opzoeken om tot rust te komen. Hierbij enkele bezienswaardigheden die u in Apulië gezien moet hebben en waar u met de auto zo naartoe kunt rijden:

Locorotondo
De stad Alberobello kan vanwege haar trulli soms best toeristisch zijn. Een heel goed en misschien zelfs leuker alternatief is Locorotondo. Als u aan komt rijden moet u even genieten van het uitzicht op dit schitterende stadje. Het ligt op een heuvel en is gebouwd in een cirkel. Het stadje wordt ook omgeven door trulli, alleen wordt het minder door toeristen bezocht. U kunt hier heerlijk rustig door de smalle straatjes lopen. 

Lecce
Als u van gebouwen in barokstijl houdt, moet u naar het plaatsje Lecce gaan, dat bekend staat als het 'Florence van de barok'. U zult versteld staan van de vele barokgebouwen en de maar liefst 40 barokkerken. 

Polignano A Mare
Houd in Polignano A Mare, gebouwd op een steile rotswand, uw camera in de aanslag. Dit stadje is namelijk erg mooi en fotogeniek. Naast het stadje ligt een prachtig kiezelstrand aan de blauwe zee. Er zijn daarnaast ook nog vele grotten die u kunt ontdekken. Dit stadje is legendarisch vanwege de wereldkampioenschappen rotsduiken.