Fly drive Corsica

Het veelzijdige eiland Corsica leent zich uitermate goed voor een rondreis met de auto. Het middenin de Middellandse Zee gelegen Franse eiland barst namelijk van de prachtige en unieke bezienswaardigheden. Zo kunt u bijvoorbeeld heerlijk ronddwalen in de hoofdstad Ajaccio. Daarnaast kunt u snorkelen in het adembenemend mooie water nabij Scandola. Een wandeltocht door het mythische natuurgebied 'Parc Naturel Régional de Corse' is ook zeker de moeite waard. Geniet van een fly drive vakantie naar Corsica inclusief vlucht en huurauto. Het is dé manier om op eigen gelegenheid dit paradijselijke eiland te verkennen.

Geniet van uw vrijheid tijdens een fly drive vakantie in Corsica

Corsica is een ideale bestemming voor liefhebbers van strand, natuur én cultuur. Het eiland heeft alles in huis! De verschillende steden zijn een bezoek meer dan waard en laat je ook vooral op culinair gebied verrassen door verschillende regionale specialiteiten. Deze bestemming is nog niet bedolven onder het massatoerisme en soms lijkt het wel of de tijd er heeft stilgestaan. Dat laatste is overigens iets wat u zelf ook hier en daar zou moeten doen; vooral de tijd nemen om het prachtige eiland helemaal in u op te nemen. Fly drives zijn in dat opzicht ideaal voor deze bestemming omdat u zelf bepaalt hoe lang u op een bepaalde plek blijft. Al genietend rijdt u langs de 1000 kilometer lange kust, door de smalle kronkelende bergweggetjes of door het prachtige natuurlandschap in het midden van het eiland. Een vakantie voor u persoonlijk op maat gemaakt!

Bezienswaardigheden op Corsica, het 'eiland van de schoonheid'

De volgende bezienswaardigheden mogen absoluut niet ontbreken bij een fly drive door Corsica. Te beginnen met de stad Bonifacio, gebouwd op de rotsen. Met vestigingsmuren, smalle straatjes en historische huisjes omringd door steile rotspartijen is dit een unieke en schitterende bezienswaardigheid. Aan een fantastische baai ligt het plaatsje Calvi, omringd door prachtige fruitvelden en olijfbomen. Met een burcht, haven en gezellige winkeltjes is deze plaats zeker een bezoek waardig. Corsica is ook voorzien van één van de mooiste duiklocaties in de wereld, namelijk het water rondom het schiereiland Scandola. Een UNESCO vermelding waardig schiereiland met haar grotten, kliffen en adembenemende flora en fauna. Veertig procent van het eiland bestaat uit het nationale park van Corsica. Je kunt heerlijk wandelen in dit 'Parc Naturel Régional de Corse' dat tevens veel archeologische opgravingen en historische gebouwen bevat. Ajaccio, de hoofdstad van Corsica, is ook het bezoeken waard. Met het 'Place Charles de Gaulle' als middelpunt in de vorm van een rotonde waar maar liefst twaalf straten op uitlopen. Bovendien is Ajaccio de geboortestad van niemand minder dan Napoleon Bonaparte.

Heerlijk ontspannen aan één van de vele stranden op Corsica

Het eiland Corsica kent een zeer lange kustlijn met de daarbij behorende stranden. Veel van deze stranden zijn nog amper ontdekt, andere stranden worden wat drukker bezocht. De parelwitte stranden in combinatie met het azuurblauwe zeewater nodigt uit tot een frisse duik in een schitterende omgeving. Sommige stranden zijn populair bij snorkelaars, andere weer bij surfers maar alle stranden zijn populair bij de zonaanbidders. Door middel van een fly drive vakantie naar Corsica bepaalt u helemaal zelf waar u gaat en staat en dat maakt fly drives nou juist zo uitermate populair!