Fly drive Sicilië

De keuze voor een fly en drive op Sicilië, ligt voor de hand. Wanneer u met de auto gaat moet u namelijk zon 1800 kilometer afleggen, waardoor het bijna niet loont om voor een week naar Sicilië op vakantie te gaan. Het gemak van de vliegreis, waar bij aankomst en een auto staat te wachten en, desgewenst, alle overnachtingen geregeld zijn, is veel aantrekkijker. Door te kiezen voor een aanbieding die geheel op maat is samengesteld, wordt het een onvergetelijke reis.

Sicilië

Gelukkig is de voet van de Italiaanse laars meer dan een plek waar een gangsterfilm is opgenomen. Het is een eiland, waar veel te zien en te beleven is. U kunt hier genieten van cultuur of vanuit Catania de nog werkende vulkaan Etna bezoeken. Catania en de omliggende dorpen zijn deel van het Unesco Werelderfgoed. Daarnaast vindt u hier heel veel overblijfselen vanuit de Romeinse tijd. Het is een paradijs voor hen die van historie houden.

Eilandhopping

Wat minder bekend is, is dat naast Sicilië de Eolische eilanden liggen. Eén eiland wordt gevormd door de vulkaan Stromboli. Dit is Overigens niet de enige, want wat te denken van het eiland Vulcano, waar je heerlijk kunt wandelen in een rond de vulkaan liggend natuurgebied. Mocht je van zoete wijn houden, dan ligt Salina voor de hand. Wie na het bezoek aan een eiland niet genoeg heeft, kan beslissen om een eilandentocht te maken. 

Palermo

Het zou zonde zijn om de hoofdstad Palermo alleen maar te bezoeken vanwege die trappen. Het loont om hier te overnachten, al is het alleen maar om de sfeer van deze mooie stad te genieten. Palermo is door de eeuwen heen steeds door andere volkeren bezet. Dat is aan de bouwstijlen te zien, maar komt zeker ook tot uiting in de keuken. Dankzij het veelal mooie weer kun je, van de kookkunsten van de Sicilianen genietend, vanaf een terras zien hoe de dagelijkse drukte zich ontwikkelt, ontknoopt en weer opnieuw begint. Je kunt het grootste theater van Italië, het Theater Massimo, bezoeken of de kathedraal van Palermo. Verder is het de moeite waard om de pleinen, en speciaal de Verdi Palermo en Castelnuovo, te beleven. Dat is Palermo op zijn best.

GERECHTSHOF VAN PALERMO

Dankzij de filmtrilogie The Godfather zijn de trappen van het gerechtshof van Palermo wereldberoemd geworden. Alleen het spectaculaire aanzicht van dit gerechtshof is al reden genoeg voor een heerlijke vakantie op dit prachtige eiland.

Rondrit

Op fly en drive vakanties in Sicilië kunt u er voor kiezen een rondrit te maken over het hele eiland. Startend bij het vliegveld gaat de reis dan naar bijvoorbeeld de oudste stad van het eiland, Taormina, waarvan verteld wordt dat ze al bestond voordat we met onze jaartelling begonnen. Op Sicilië vindt u niet veel snelwegen, maar wel veel wegen die je door de schitterende natuur, de prachtige wijnvelden en de kleine, vaak pittoreske dorpen voeren. Dit biedt u de kans om onderweg te picknicken, om een wijngoed te bezoeken of om ergens heerlijk echt Siciliaans te eten. Dat maakt een vakantie bijzonder. Overigens kunt u, komend vanuit of rijdend naar Palermo, de kans benutten om de Conca d'Oro (de Gouden Vallei) te bezoeken. Iets wat reviews als absolute aanrader weergeven. Hoe de vakantie op Sicilië ook moge worden, feit is dat u door de keuze voor een Fly & Drive de rust hebt om dat te doen en te zien wat u graag wilt. Door vooraf gebruik te maken van een aanbieding of van de kans om een op maat vakantie te nemen, heb je nog meer vrijheid.