Rondreis Apulië

Apulië, oftewel Puglia, is een Italiaanse streek die nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Voor rondreizigers die graag tot rust willen komen is Apulië dan ook de ideale bestemming. De regio ligt in het Zuidoosten van Italië, of beter gezegd: in de hak van de laars van Italië. Apulië is gelegen aan de Adriatische- en Ionische Zee. Een onontdekte streek waar pure schoonheid heerst. Het maken van een rondreis door Apulië is een droom voor echte levensgenieters!

Een ontdekkingsreis om nooit te vergeten

Een geheel verzorgde rondreis door Apulië, brengt u naar de mooiste plekken van de streek. U brengt een bezoek aan de schattige 'trulli' huisjes en bergdorpen en gaat genieten van een wijn- en olijvenproeverij in valleien met duizenden olijfgaarden. Daarnaast gaat u schilderachtige kustplaatsjes zien, de grotten van Castellana bezoeken en nog veel meer bezienswaardigheden zien, doen en beleven. U gaat genieten van heerlijke traditionele gerechten en wordt verwelkomd door de warme gastvrijheid van de inwoners. 

Een cultuurrijke provincie met veel natuurschoon

Witte zandstranden, onverwoestbare kliffen, bruingroene heuvels en water dat zo helder is dat men de bodem kan zien. Dit ongerepte natuurschoon is een lust voor het oog. Niet voor niets schieten mensen tijdens een rondreis door Apulië de mooiste foto’s en plaatjes. De regio heeft een rijke cultuur, bijvoorbeeld: de rond gebouwde huisjes van kalksteen, met daken in de vorm van een kegel (trulli). Deze aandoenlijke huisjes zijn alleen in Apulië te vinden, dat maakt ze zo uniek. Historische straatjes en gebouwen ziet u in alle dorpjes aan de kust en in de stad. De vijf steden: Bari, Barletta-Andria-Trani, Foggia, Lecce, Tarente en Brindisi, hebben allemaal hun eigen charme, geschiedenis en een overweldigende natuurschoon en bezienswaardigheden. 

Bari
De hoofdstad van Apulië, is een belangrijke havenstad aan de Adriatische kust. Ontdek deze oude stad, met zijn vele kerken en het kasteel. Neem een kijkje in het Archeologisch Museum en de Pinacotheek, wandel door de Grotte Castellane en strijk neer in een lokaal eettentje waar u kunt genieten van vers gevangen vis, schelp- en schaaldieren.

Foggia
Hagelwitte stranden, een diepblauwe zee, kerken, kathedralen en monumenten, Foggia heeft het allemaal. U kunt hier de lekkerste wijnproeverijen bezoeken, terwijl u tussen de wijngaarden loopt.

Lecce
Tijdens uw rondreis door Apulië kunt u in Lecce bij een van de vele B&B’s uitrusten. Lecce heeft een rijke architectuur en zit in het zuidelijkste punt van Italië, namelijk in de hak. De 'salentini', zoals de inwoners heten, danken hun naam aan de provincie Salento. De stad is bekend om zijn kunst, cultuur en klimaat. Zelfs in de winter is het meestal 20 graden. Het is dan ook gezellig vertoeven op een van de gezellige terrasjes die de stad heeft.

Tarente
De havenstad Tarente is een belangrijke marinebasis en heeft tevens een hele rijke geschiedenis. U kunt hier tijdens uw rondreis dolfijnen spotten met een bootexcursie. U kunt tempels en oude gebouwen bezoeken en zich vergapen aan een indrukwekkende architectuur.

Brindisi
Flaneren over de boulevard en in de avond genieten van een goed glas wijn met levende muziek. Brindisi heeft gezellige restaurants, wijnbars en terrasjes. Bezoek de toegangspoort tot de hak van Italië en laat u meevoeren naar de mooiste tuinen, kerken en kastelen.

Barletta-Andria-Trani
Officieel is Barletta-Andria-Trani de zesde provincie van de regio Apulië. Ze is uit delen van Bari en Foggia gevormd. Kasteelliefhebbers komen in deze provincie niets te kort gezien de tientallen grotere en kleinere kastelen. Deze provincie heeft daarnaast ook nog een adembenemend strand.

Fundadore kan u een aanbieding op maat doen wanneer u een aanvraag doet voor een rondreis door het prachtige Apulië!