Rondreis Sardinië agriturismo

De perfecte manier om te ontsnappen aan uw dagelijkse drukke leven: bezoek Sardinië tijdens een rondreis en verblijf in agriturismo terwijl u geniet van het Italiaanse platteland, de stilte, de rust en het ultieme eilandgevoel!

Wat is een agriturismo?

Een agriturismo is een boerderij waarbij een deel van de accommodatie verhuurt wordt aan toeristen. Het is een combinatie tussen toerisme en het boerderijleven. Bij authentieke en traditionele boerderijbedrijven kunt u zelfs de boer helpen met het runnen van de boerderij, eet u mee en krijgt u zo de smaak te pakken van het leven op het Sardinische platteland.

Agriturismo - ontdek de charme van het Italiaanse boerderijleven op het platteland

Als u van plan bent om een rondreis in Sardinië te boeken, hou dan zeker rekening met de optie om dit bij een agriturismo te doen! Op Sardinië staan namelijk veel karakteristieke boerderijen, waarvan velen nog in gebruik zijn. Door de uitgebreide keuze uit agriturismo's in Sardinië kunt u zelf kiezen waar u gelukkig van wordt op vakantie. Maakt u graag het boerenleven op het Italiaanse platteland mee? Of ligt u liever aan het zwembad terwijl uw kinderen naar hartenlust rond kunnen rennen en ravotten? Tijdens rondreizen in Sardinië in agriturismo is er voor ieder wat wils!

Rondreis Sardinië agriturismo - buiten de boerderij

U hoeft uw dagen niet alleen te slijten op het pittoreske boerderijleven, maar u kunt ook op avontuur. Vaak ligt een agriturismo in de natuur of op het platteland. Natuurliefhebbers kunnen dan ook wandelen en genieten van het Italiaanse landschap. Het kwik kan flink stijgen in de zomer, daarom is het ook zeker geen slecht idee een agriturismo te boeken aan de kust! Zo kunt u makkelijk afkoelen van de hete Italiaanse zon. Een aantal mooie stranden zijn bijvoorbeeld La Pelosa, een prachtig zandstrand of Chia, in de zuidelijke provincie Cagliari. Wilt u echt ontsnappen? Bezoek dan Is Aruttas, met diep aquamarijnkleurig water, zo afgelegen dat u een auto nodig heeft om hier te komen. De Italianen zijn wel wat gewend qua prachtige stranden, maar zelfs zij moeten toegeven dat de Sardinische stranden bij uitstek bellissima zijn! De stranden worden vaak vergeleken met de blauwe zeeën en het witte zand van het Caribische gebied.

Ervaar de vrijheid van een Rondreis met Fundadore

U hoeft natuurlijk niet dagenlang alleen aan het strand te liggen bakken: een rondreis in Sardinië waarbij u verblijft in een agriturismo biedt ook zeker kansen op het gebied van cultuur. Ondanks dat de agriturismo waar u verblijft waarschijnlijk enigszins buiten de steden liggen, betekent dit niet dat er geen ruimte is voor culturele uitstapjes. De bekendste steden om te bezoeken zijn Cagliari, Sassari en Alghero. Bezoek de dertiende eeuwse kathedraal van Cagliari, bewonder de stad vanaf de Castello op de heuvel en verken de karakteristieke Italiaanse straatjes. In Sassari kunt u genieten van een bekend archeologisch museum of geniet van de typische stedelijke drukte op de Piazza d'Italia. Uiteraard zijn er ook hier voldoende opties om na een lange dag neer te strijken in een gezellig Italiaans barretje en fantastische wijn te nuttigen naast een heerlijke maaltijd. En tenslotte Alghero, een van de meest indrukwekkende Middeleeuwse steden van Sardinië. In de zomermaanden stroomt het vol met toeristen maar toch heeft Alghero nooit zijn karakteristieke stijl en ziel verloren. Het historische centrum is fantastisch om rond te lopen en ook hier kunt u drinken en eten nuttigen in de vele gezellige barretjes en restaurants.

Kortom, de sfeer van Sardinië kunt u echt goed proeven door een rondreis langs prachtige stranden en historische steden te maken en hierbij te verblijven in een agriturismo. U leert de lokale gewoontes en gebruiken kennen en kunt optimaal genieten van rust tijdens uw vakantie!